LEPOTNI NASVETI

DOMAČI PILING

 

Pred nanosom negovalne kozmetike je kožo dobro očistiti nečistoč in odmrlih kožnih celic ter s tem povečati učinek nege, ki jo redno nanašamo (krema, serum…). Piling “pripravi teren” za vpijanje in kasnejše delovanje kreme. Izvajamo ga 1- 2x tedensko, saj bi s pogostejšo uporabo mehanskih pilingov lahko preveč posegli v naravne procese obnavljanja kože, koža bi se stanjšala in začela prehitro starati.

Pomembno: pri nanašanju pilinga vedno uporabljajte mlačno vodo! Tako se bodo pore lepo odprle, učinek bo največji in občutek prijeten. Na suho namreč zna biti zelo neprijetno. Takoj po pilingu ne uporabljajte ličil, zato ga je najbolje narediti pred spanjem. Ponoči se koža “nadiha”, zjutraj pa je pripravljena na nove zmage.

Danes vam bom predstavila svoj najljubši piling. Osvežujoč, nežen in učinkovit. Sama ga naredim enkrat tedensko zvečer in kožo, dobro očiščeno z mlačno vodo, pustim čez noč, da se nadiha.

BOGATI MALINOV PILING

– Zmečkane maline

– Gel aloe vere

 

V razmerju 1:1. Malinove peške učinkovito očistijo kožo, pospešijo cirkulacijo in spodbudijo tvorbo kolagena. Je zelo nežen (v primerjavi s solnimi in sladkornimi pilingi), drobne koščice dajo prijeten sladek občutek na koži. Primeren za obraz in telo, izogibajte se le občutljivemu predelu okrog oči. Za popoln občutek in uvod v romantični večer se po pilingu dobro splaknite s toplo vodo in po telesu nanesite zlato maslo za telo  (https://forrestoflife.com/izdelek/zlato-maslo-za-telo/). Prijeten večer zagotovljen! 😀